6 tips voor de perfect online quiz

Tijdens een (online) evenement kun je gemakkelijk met een interactieve quiz spelelementen inbouwen om voor energie en verbinding te zorgen met je publiek. Maar waar moet je nou precies rekening mee houden? Wij hebben 6 tips voor je op een rij gezet. 

  1. Maak er een show van

Gebruik content om een echte beleving te creëren. Gebruik interessante video’s, muziek/audiofragmenten, foto’s etc. die relevant zijn voor de vragen. Zo blijft het afwisselend en behoudt je de energie.

  1. Zorg voor ‘interactieve vragen’

Wat we hiermee bedoelen is dat de vragen ook leuk moeten zijn voor het publiek. Stel geen vragen waarin je informatie wilt ‘zenden’. Stel jezelf de vraag: wat zou ik een leuke vraag vinden om te beantwoorden in de quiz.

  1. Het hoeft niet altijd leerzaam te zijn

Tijdens congressen en evenementen willen we vaak dat de bezoeker iets leert. Maar soms is het juist ook fijn om even uit de ‘leerbubbel’ te stappen en wat entertainment toe te voegen. Maak van de quiz bijvoorbeeld een pubquiz om even een luchtig moment in te bouwen zodat iedereen weer vol energie verder kan.

  1. Zoek het juiste moment

Wat is nou het beste moment om die quiz in te zetten tijdens je programma? Wij denken dat er drie momenten zijn: 

  • Bij de start. Test de kennis van je publiek voor je de inhoud induikt en breng ze direct in beweging. 
  • Bij de afsluiting. Het einde van je evenement is natuurlijk ook een goed moment om die quiz erin te gooien. Wat is er blijven hangen bij je bezoekers? Hebben ze opgelet? 
  • Tijdens je evenement. Maak van je evenement een quiz. Of misschien zelfs een pubquiz.
  1. Vind de juiste presentator

Een goede presentator is van levensbelang voor jouw (online) evenement. Hij/zij maakt de show tot een echte beleving. Dit hoeft niet een persoon te zijn maar kan bijvoorbeeld ook een duo zijn. Of misschien voor ieder onderdeel van de quiz een andere presentator.

  1. Zorg voor afwisseling

De meeste quizzen bestaan uit meerkeuze vragen. Niets mis mee natuurlijk. Maar wissel ook eens af met ander soort vragen. Laat je publiek hun eigen antwoord intypen met een open vraag of laat ze een locatie op een kaart aanwijzen.

QUIZ KAART 1 01 1536x821 1

6 tips voor de perfecte online quiz

Iedere quiz is natuurlijk anders. Wat past het beste bij jouw programma? En nog belangrijker: wat past het beste bij jouw publiek? 

Hopelijk hebben we je op weg kunnen helpen met het organiseren van jouw online quiz. Ben je op zoek naar meer tips ‘n tricks dan kun je altijd contact met ons opnemen via de mail info@buzzmaster.nl of telefonisch via 020-2101017